Recepten enzo

Home » Ingredienten » Komijnzaad

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Ingredienten: Komijnzaad


Recepten en zo Ingrediënten: Komijnzaad

De zaadjes van de komijnplant hebben een warm, pittig aroma. Komijnzaad heet in het Indonesisch Djinten. Komijnzaad wordt vaak gebruikt in cominatie met Ketoembar (korianderzaad) in de verhouding 1 deel komijn en 2 delen korianderzaad.   

Toepassing
Bij lamsvlees, groenten, in gehaktvullingen, stoofschotels en in gerechten uit Midde- en Verre Oosten, Noord-Afrika en Midden-Amerika.

Bereiding
Gebruik komijnzaad spaarzaam, het heeft een krachtige smaak.



Kijk hier voor meer informatie over Kruiden en specerijen

Recepten met Komijnzaad



<< 1 >> 

Recept van Indiase bloemkool met gehakt en appel op Receptenenzo

Indiase bloemkool met gehakt en appel

Bijzondere, beetje exotische bloemkool variant. Gewoon eens proberen, heerlijk pittig en zoet.
Recept
<< 1 >>