Recepten enzo

Home

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Bladgroenten


De naam zegt het al, bij bladgroenten wordt het blad van de plant gegeten. Bladgroente kun je zowel rauw als gekookt eten. Bekende bladgroenten zijn spinazie en andijvie.

Bladgroenten zijn zowel van de koude gront als uit de kas verkrijgbaar. Vroeg in het voorjaar bevatten de bladgroenten meer nitraat dan later in het seizoen. Eet in deze periode dus niet te vaak bladgroente uit de kas (één à twee keer per week).

Toepassing
Als bijgerecht, roerbakgerecht, in hartige taarten, stamppotten en salades.

Hoeveelheid per persoon
Gekookt: 250 tot 300 gram
Rauw: 75 tot 100 gram

Bereiden
Kook de groente, na het grondig te hebben gewassen in koud water, met 'aanhangend' water op half hoog vuur. Laat in het in 5 minuten slinken  en schep af en toe om. Kook eventueel nog een paar miniuten door, voeg dan pas zout toe. Giet de groente af en eventueel binden met een allesbinder.

Bewaren
In een open plastic zak, 1 tot 3 dagen in de koelkast.


Overzicht van soorten bladgroenten