Recepten enzo

Home

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Peulvruchten


Peulvruchten zijn lid van de vlinderbloemenfamilie, de enige plantenfamilie die peulvruchten draagt. De peulvruchten zijn eigenlijk de zaden van de peul. Peulvruchten worden onrijp geoogst, de peul is nog niet open, de zaden nog niet rijp
Voor peulvruchten geldt, hoe verser hoe beter.

Twee soorten
Peulvruchten zijn onder te verdelen in twee soorten: de peulvruchten waarvan alleen de zaden worden gegeten (doperwten, kapucijners, tuinbonen) en peulvruchten die helemaal worden gegeten (sperciebonen, peultjes).

Hoeveelheid per persoon
Voor de hele peulvrucht: 150 tot 200 gram per persoon.
Voor peulvruchten die nog gedopt moeten worden an alleen de zaden worden gebruikt: 500 tot 750 gram per persoon.

Toepassingen
Te gebruiken als bijgerecht, in salades, roerbakgerechten, soepen en groenteschotels.

Schoonmaken
Trek met een scherp mesje de stugge draden langs de naad van de peul. Snijd de puntjes weg en snij indien gewenst in stukjes.
Doppen: Druk met twee duimen op de bolle kant van de peulvrucht. Als de naad scheurt, trek dan met de duimnagel de peul verder open en duw met de duim de zaden uit de peul 


Overzicht van soorten peulvruchten