Recepten enzo

Home

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Slasoorten


Sla is een bladgroente die rauw gegeten wordt. Sla is tegenwoordig te krijgen in allerlei varianten, ieder met zijn eigen specifieke smaak. De bekendste soort is Kropsla (eigenlijk Botersla) en IJsbergsla (eigenlijk IJssla).

Schoonmaken
Verwijder de buitenste, grove balderen. Maak daarna dehele bladeren los van de krop en was de bladeren in ruim water. Laat de bladeren goed uitlekken of slinger ze droog in een slacentrifuge of (buiten) in een schone theedoek.
scheur de grotge bladeren in stukken en vewijder de harde nerven. Sommige soorten (ijsbergsla en rode sla) worden in reepjes gesneden
Maak de sla niet lang van de te voren schoon, dan wordt het slap en gaan de vitaminen snel verloren.

Hoeveelheid per persoon
Schoongemaakte sla 100 gram. Een gemiddelde krop is goed voor ongeveer 4 tot 6 personen.

Voedingswaarde per 100 gram

  • 10 kCal
  • Vet: 0 gram
  • Eiwit: 1 gram
  • Koolhydraten: 1 gram

Overzicht van soorten slasoorten