Recepten enzo

Home

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Stengelgroenten


Stengelgroente is geen echte groentesoort, maar een groep van lang en smallegroenten worden wel vaak zo genoemd. Bekende stengelgroenten zijn asperges, rabarber en bleekselderij.

Toepassingen:
Als hoofdgerecht (asperges), als bijgerecht (venkel, bleekselderij), in roerbakgerechten, soepen, hartige taarten en in salades.

Hoeveelheid per persoon:
Als hoofdgerecht: 250 tot 400 gram
Als bijgerecht: 200 tot 250 gram
Als voorgerecht 125 tot 200 gram
Rauw 100 gram

Bewaren:
In een open plastic zak in de groentela van de koelkast, 3 tot 4 dagen. Verpak asperges en artisjokken liefst in een vochtige theedoek.


Overzicht van soorten stengelgroenten