Recepten enzo

Home

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Soorten barbecues

Tegenwoordig zijn er velen soorten barbecues, de ouderwetse houtskool barbecue, gas- of electrische barbeques, lavastenen. Voor de smaak maakt het niet uit. Hoewel de die-hard houtskool barbecue eigenaar het tegendeel zal beweren, komt de rooksmaak van de sappen die tijdens het grillen op de warmtebron druipen. De rook die dan onstaat geeft dat specifieke barbecue smaak en niet de rook die van het houtskool afkomt.

De gasbarbecue is vooral een goed idee waar open vuur verboden is, zoals vele campings rondom de middellandse zee. Vaak is een gasbarbecue dan wel toegestaan.

Kies qua grootte een barbecue die bij je past. Begin niet te groot, want alle begin is moeilijk, maar als je veel eters krijgt dan is te klein ook geen goed idee. Iedereen staat op je vingers te kijken en omdat het geduld opraakt worden vaak half gare producten gegeten en dat is natuurlijk niet de bedoeling.