Recepten enzo

Home

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Tapas

Tapa is spaand voor een aperitiefhapje. Traditioneel werd een tapa gegeten bij bier, wijn of sherry in Spaanse cafés en dan vooral in Andalusië en in het binnenland van Spanje.

Waar de benaming 'Tapa' vandaan komt is niet helemaal duidelijk, daarover zijn meerdere verklaringen bekend. Hoogstwaarschijnlijk is het afgeleid van het werkwoord 'tapar' wat afdekken betekent. Men denkt dat de tapad werd geburikt om het glas af te dekken met een stukje brood of ham om te voorkomen dat er vliegen in het glas kwamen.

Er zijn heel veel verschillende tapas en elke regio in Spanje kent zijn eigen specialiteiten. In SPanje wordt de tapas gewaardeerd om de versheid en de kwalitet van de gebruikte ingredienten, waardoor de eenvoudige gerechten toch heel populair zijn.

Was een tapas vroeger een eetlust opwekkend voorafje, tegenwoordig wordt het ook als volledige maaltijd gegete. Overal zie je nu tapasbars, ook in Nederland, hoewel de gerechten zoals ze hier worden opgediend niet meer echt lijken op de Spaanse oorspronkelijke tapas.

Kijk voor meer informatie over Tapas:

Of bekijk hier alle tapas recepten op Recepten en zo