Recepten enzo

Home

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Marineren

Marineren is het voedsel enige tijd in een mengsel van (zachtzure) vloeistoffen en kruiden leggen om het vlees zachter en malser te maken en/ of de smaak van het voedsel te verhogen.

Marineren is heel geschikt bij barbecuen, gourmetten en steengrillen, maar ook in de dagelijkse keuken is marineren zeer bruikbaar

Je kunt bij marineren de volgende tijden aanhouden:

  • Rundvlees: 4-6 uur
  • Varkensvlees: 4-6 uur
  • Lamsvlees: 4-6 uur
  • Kip/Kalkoen: 2-4 uur
  • Vis (heel of in grote in stukken): 1-2 uur
  • Kijk voor lekkere marinade recepten hier op Recepten enzo, maar je vindt hier ook lekkere barbecue en gourmet recepten