RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Aardappel maaltijdsalade met kaas

Recepten en zo: Aardappel maaltijdsalade met kaas
Lekkere, frisse maaltijdsalade met oude kaas en bleekselderij. Lekker op een warme zomeravond en snel klaar.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: boodschappen
  • kCal: 320
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  400 gram voorgekookte aardappelen, krieltjes, of blokjes aardappel
  •  3 stengels bleekselderij,
  •  4 bosui, in ringetjes gesneden
  •  2 eetlepels fijne zilveruitjes,
  •  150-200 gran oude kaas, in kleine blokjes
  •  2 eetlepels kwark,
  •  1 eetlepel mosterd,
  •  2 eetlepels mayonaise,
  •   zout, naar smaak
  •   versgemalen peper, naar smaak


Bereiding
  1. Kook de krieltjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet ze af, laat goed afkoelen en snijd ze dan doormidden.

  2. Snijd de bleekselderij in de lengte een keer door en snijd de repen in kleine blokjes.

  3. Vermeng de krieltjes met de bleekselderij, bosui, zilveruitjes en kaas.

  4. Klop een sausje van de kwark, mosterd en mayonaise en breng goed op smaak met zout en peper.

  5. Schep dit door de aardappelsalade en laat de smaken nog even intrekken.