lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 1 eetlepel olijfolie,
|
- 1 sjalot(ten), gesnipperd
|
- 1 theelepel kerrie,
|
- 150 gram kruimige aardappelen, geschild en in miniblokjes
|
- 150 gram pompoen, geschild en in miniblokjes
|
- zout,
|
- peper,
|
- 150 gram bloem,
|
- 1 theelepel bakpoeder,
|
- 200 ml melk,
|
- 1 scharrelei(eren),
|
- 50 gram gesmolten boter,
|
- Bakvorm voor muffins
- papieren cupcake vormpjes
- Verwarm de olie en fruit de sjalot met de kerrie circa 5 minuten op lage stand.
- Voeg de blokjes aardappel en pompoen toe en roerbak nog 2 minuten.
- Voeg zoveel water met een snuf zout toe dat de blokjes net onderstaan en kook in circa 5 minuten gaar.
- Giet de blokjes af en pureer ze. Breng goed op smaak met zout en peper.
- Zeef de bloem en bakpoeder erboven en roer dit goed door.
- Klop de melk door met het ei en de boter en giet dit bij het aardappelmengsel. Roer goed door, maar maak het beslag niet te glad.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet 8 à 12 muffinvormpjes in en verdeel het beslag erover. Bak de cupcakes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.