RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Aardappel-venkelsalade

Recepten en zo: Aardappel-venkelsalade
Heerlijke, wel stevige salade die hte prima doet bij de barbecue of op een mooi buffet. Dit recept is geschikt voor minimaal 4 personen.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: boodschappen
  • kCal:
  • Aantal personen: 4-6 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  400 gram vastkokende aardappelen,
  •  1 knol venkel,
  •  4 scharrelei(eren), hardgekookt
  •  4-6 eetlepels mayonaise,
  •  1 eetlepel dragon azijn,
  •  1 theelepel gedroogde dragon,
  •  half bosje bieslook, fijngehakt
  •   zout, naar smaak
  •   peper, versgemalen, naar smaak


Bereiding
  • Snijd de aardappelen in kleine vierkante blokjes en zet ze op met water en zout. Kook ze beetgaar en giet ze af. 
  • Laat ze uitgespreid afkoelen op een platte schaal. 
  • Snijd ondertussen de venkel in vieren en snijd de stukken in ragfijne reepjes. 
  • Snijd de eieren in grove stukken. 
  • Roer de mayonaise los met de azijn en dragon. 
  • Schep de aardappel, venkel, eieren, mayonaise en bieslook voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper. 
  • Laat de salade afgedekt nog een half uur op smaak komen.

Tips
  • Dragonazijn kan worden vervangen door wittewijnazijn
  • Ook lekker met een beetje mosterd.