R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Aardappel-venkelsalade
Heerlijke, wel stevige salade die hte prima doet bij de barbecue of op een mooi buffet. Dit recept is geschikt voor minimaal 4 personen.
Bereidingstijd:
20 minuten
Van:
boodschappen
kCal:
Aantal personen:
4-6 personen
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
400 gram vastkokende aardappelen,
1 knol venkel,
4 scharrelei(eren), hardgekookt
4-6 eetlepels mayonaise,
1 eetlepel dragon azijn,
1 theelepel gedroogde dragon,
half bosje bieslook, fijngehakt
zout, naar smaak
peper, versgemalen, naar smaak
Bereiding
Snijd de aardappelen in kleine vierkante blokjes en zet ze op met water en zout. Kook ze beetgaar en giet ze af.
Laat ze uitgespreid afkoelen op een platte schaal.
Snijd ondertussen de venkel in vieren en snijd de stukken in ragfijne reepjes.
Snijd de eieren in grove stukken.
Roer de mayonaise los met de azijn en dragon.
Schep de aardappel, venkel, eieren, mayonaise en bieslook voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Laat de salade afgedekt nog een half uur op smaak komen.
Tips
Dragonazijn kan worden vervangen door wittewijnazijn
Ook lekker met een beetje mosterd.