RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Aspergecremesoep

Recepten en zo: Aspergecremesoep
Zelf maken blijft het lekkerst en dat geldt zeker voor asperge soep. Eenvoudig snel te maken en echt heerlijk.

  • Bereidingstijd:
  • Van: boodschappen
  • kCal: 135
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 theelepel suiker,
  •  1 eetlepel boter,
  •  1 eetlepel bloem,
  •   zout,
  •   peper,
  •  1 eetlepel groene pesto,
  •  125 ml creme fraiche,
  •  4 bosui, in ringetjes
  •  500 gram witte asperges, geschild en in stukjes van 3 cm
  •  1 citroen,
  •  1 liter groentebouillon, van tablet


Bereiding
  1. Verwarm de bouillon met de suiker en kook hierin de aspergestukjes circa 15 minuten tot ze zacht zijn. Giet de asperges af en vang het vocht op. Pureer de asperges.
  2. Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Voeg het kookvocht van de asperges, tijdens goed roeren, in gedeelten toe.
  3. Schep de bosuitjes met de helft van het loof erdoor en kook zachtjes 5 minuten.
  4. Meng de pesto, aspergepuree, crème fraîche, zout en peper naar smaak erdoor en verwarm zonder te koken.
  5. Serveer de soep bestrooid met de rest van het uitjes­loof en partjes citroen er apart bij.

Tips
  • Voeg eens een scheutje sherry of witte wijn bij de soep
  • Vervang de bosui door een dun preitje