lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 1 theelepel suiker,
|
- 1 eetlepel boter,
|
- 1 eetlepel bloem,
|
- zout,
|
- peper,
|
- 1 eetlepel groene pesto,
|
- 125 ml creme fraiche,
|
- 4 bosui, in ringetjes
|
- 500 gram witte asperges, geschild en in stukjes van 3 cm
|
- 1 citroen,
|
- 1 liter groentebouillon, van tablet
|
- Verwarm de bouillon met de suiker en kook hierin de aspergestukjes circa 15 minuten tot ze zacht zijn. Giet de asperges af en vang het vocht op. Pureer de asperges.
- Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Voeg het kookvocht van de asperges, tijdens goed roeren, in gedeelten toe.
- Schep de bosuitjes met de helft van het loof erdoor en kook zachtjes 5 minuten.
- Meng de pesto, aspergepuree, crème fraîche, zout en peper naar smaak erdoor en verwarm zonder te koken.
- Serveer de soep bestrooid met de rest van het uitjesloof en partjes citroen er apart bij.
- Voeg eens een scheutje sherry of witte wijn bij de soep
- Vervang de bosui door een dun preitje