RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Barbecuesaus

Recepten en zo: Barbecuesaus
Maak je eigen barbecuesaus, in plaats van een flesje kant-en-klaar te gebruiken. Het is niet ingewikkeld en eigenlijk veel lekkerder.

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Van: -
  • kCal:
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  15 gram suiker,
  •  0,5 dl olie,
  •  1 grote ui(en),
  •  5 gram zout,
  •  1 theeplepel peper,
  •  2,5 dl water,
  •  1 dl azijn,
  •  1/8 blikje tomatenpuree,
  •  1 theelepel mosterdpoeder,
  •  1 eetlepel worcestersaus,


Bereiding
  1. Roer de gesnipperde ui, zout, peper, mosterdpoeder en suiker in een pannetje door elkaar, voeg tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar.
  2. Voeg water en azijn, worcestersaus en olie toe. Laat de saus al roerende even doorkoken en houdt de saus warm.
  3. Laat de saus langzaam wat inkoken.

Tips
  • Bestrijk vlees tijdens het roosteren met wat barbecuesaus en bedek het geroosterde vlees met saus
  • Je kan deze saus ook gebruiken bij het gourmetten