RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Bloemkool-broccoli schotel

Recepten en zo: Bloemkool-broccoli schotel
Makkelijke ovenschotel, met bloemkool, brocolli, kaas en ham. Snel op tafel, lekker met gebakken krieltjes.

  • Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd
  • Van: Allerhande
  • kCal: 450
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 kleine bloemkool,
  •  1 stronk broccoli,
  •  1/2 - 1 eetlepel zaanse mosterd, naar smaak
  •  250 ml kookroom, light als je slank wilt eten
  •  1 scharrelei(eren),
  •  100 gram geraspte kaas,
  •  200 gram ham, julienne
  •  2 eetlepels olijfolie,
  •  700 gram geraspte aardappelen, krieltjes
  •  10 gram verse bieslook, fijngeknipt


Bereiding
  1. Verwarm de oven op 180 °C voor. Kook de bloemkool-broccoli-roosjes in pan met laag kokend water 5 min.
  2. Roer intussen mosterd met scheutje kookroom glad. Klop ei en rest room erdoor en schep de helft van kaas erdoor.
  3. Verdeel de bloemkool-broccoliroosjes met ham julienne over de ovenschaal. Verdeel het roommengsel erover en strooi de rest kaas over de schaal.
  4. Gratineer de bloemkool-broccolischotel in midden van oven ca. 15 min.
  5. Verhit intussen olijfolie in de koekenpan en bak de krieltjes volgens de aanwijzingen op verpakking.
  6. Knip de bieslook fijn. Verdeel de bloemkool-broccolischotel en krieltjes over 4 borden en bestrooi met bieslook.