R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Bloemkool-broccoli schotel
Makkelijke ovenschotel, met bloemkool, brocolli, kaas en ham. Snel op tafel, lekker met gebakken krieltjes.
Bereidingstijd:
15 minuten + 15 minuten oventijd
Van:
Allerhande
kCal:
450
Aantal personen:
4 personen
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
1 kleine bloemkool,
1 stronk broccoli,
1/2 - 1 eetlepel zaanse mosterd, naar smaak
250 ml kookroom, light als je slank wilt eten
1 scharrelei(eren),
100 gram geraspte kaas,
200 gram ham, julienne
2 eetlepels olijfolie,
700 gram geraspte aardappelen, krieltjes
10 gram verse bieslook, fijngeknipt
Bereiding
Verwarm de oven op 180 °C voor. Kook de bloemkool-broccoli-roosjes in pan met laag kokend water 5 min.
Roer intussen mosterd met scheutje kookroom glad. Klop ei en rest room erdoor en schep de helft van kaas erdoor.
Verdeel de bloemkool-broccoliroosjes met ham julienne over de ovenschaal. Verdeel het roommengsel erover en strooi de rest kaas over de schaal.
Gratineer de bloemkool-broccolischotel in midden van oven ca. 15 min.
Verhit intussen olijfolie in de koekenpan en bak de krieltjes volgens de aanwijzingen op verpakking.
Knip de bieslook fijn. Verdeel de bloemkool-broccolischotel en krieltjes over 4 borden en bestrooi met bieslook.