RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingredi├źnten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Bloemkoolcurry met naanbrood

Recepten en zo: Bloemkoolcurry met naanbrood
Een lekkere, vegetarische variant van de Hollandse bloemkool, met een indiaas tintje.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 600
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 bloemkool,
  •  375 gram tofu, 1 bakje
  •  1 eetlepel kerrie,
  •  2 eetlepels olie,
  •  1 pot korma, indiase curry, 400 ml
  •  1 pak naanbrood, 280 gram, koriander/knoflook
  •  15 gram verse peterselie,


Bereiding
  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel in in roosjes. Snijd de tofu in blokjes en breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper .
  2. Verhit de olie in hapjespan. Bak hierin tofublokjes op matig vuur ca. 5 min. Voeg de bloemkoolroosjes, korma en 100 ml water toe en laat 15 min. sudderen.
  3. Verwarm intussen brood volgens aanwijzingen op verpakking. Knip de peterselie fijn.
  4. Schep de indiase curryschotel in 4 kommen en garneer met peterselie. Serveer met het brood.