RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Brochette van varkenshaas

Recepten en zo: Brochette van varkenshaas
Lekker grill gerecht, met spaanse twist. Lekker als je tapas gaat maken.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: boodschappen
  • kCal:
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  300 gram varkenshaas,
  •  1 citroen,
  •  3 eetlepels olijfolie,
  •  2 teentjes geperste knoflook,
  •  2 eetlepels gehakte peterselie,
  •  mespuntje versgemalen peper,
  •  mespuntje gemberpoeder,
  •  mespuntje kaneelpoeder,
  •  mespuntje nootmuskaat,
  •  mespuntje cayennepeper, naar smaak, is erg scherp
Benodigdheden
  • 8 spiesjes

Bereiding
  1. Snijd de varkenshaas in blokjes van circa 2 cm. Leg ze in een enkele laag in een schaal.
  2. Boen de citroen schoon onder koud water, rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp en sap met de olijfolie, knoflook, 1 eetlepel peterselie en de specerijen tot een marinade.
  3. Verdeel deze over de vleesblokjes en marineer minstens 6 uur. (Kan een dag van tevoren).
  4. Leg houten spiesjes in water om verbranden te voorkomen.
  5. Rijg de vleesblokjes met een beetje ruimte ertussen aan de spiesen. Verwarm een grillpan of ovengrill en rooster de varkenshaas 10-12 minuten tot deze gaar is.
  6. Draai ze af en toe om en bestrijk ze met de marinade.
  7. Serveer ze bestrooid met de rest van de peterselie.