lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 1 scharrelei(eren),
|
- 3 eetlepels olie,
|
- tomatenketchup,
|
- 1 kleine, gesnipperde ui(en),
|
- 2 tomaten, in plakjes
|
- 2 sneetjes oud witbrood,
|
- mayonaise,
|
- 2 theelepels mosterd,
|
- 500 gram rundergehakt, extra mager
|
- 4 zachte witte bolletjes, met sesam
|
- 1 little gem, of 4 blaadjes ijsbergsla
|
- Ontkorts de sneetjes brood en verkruimel ze(in keukenmachine). Verhit in een koekenpan 1 el olie en bakl de ui op laag vuur in 3 min. glazig.
- Kneed in een kom de broodkruim, ui, ei en mosterd door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
- Vorm van het gehaktmengsel 4 grote, dikke burgers. Verhit in de koekenpan de rest van de olie en bak de hamburgers in ca. 10 min. bruin en gaar, af en toe keren.
- Verhit een grill- of koekenpan. Snijd de bolletjes open en rooster de snijvlakken in hete (grill)pan goudbruin.
- Leg op de onderste bolletjeshelften blaadje(s) sla. Leg de hamburgers erop en hierop enkele plakjes tomaat. Dek met bovenste bolletjeshelften af.
- Zet de tomatenketchup en mayonaise op tafel.