R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Caesar Salad
Een klassiek bijgerecht, de caesar salad. Ook lekker als lunchgrecht.
Niet zo heel slank door de mayonaise, maar wel erg lekker.
Bereidingstijd:
20 minuten
Van:
Allerhande
kCal:
500
Aantal personen:
4 personen
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
1 eetlepel citroensap,
1 teentje fijngesneden knoflook,
4 eetlepels olijfolie,
2 sneetjes oud witbrood, zonder korst
1 blikje ansjovis, 46 gram, ansjovisfilet. optioneel
4 eetlepels mayonaise,
1 krop ijsbergsla,
100 gram geschaafd grana padano,
Bereiding
Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Bak, als de blokjes bijna helemaal bruin zijn, de helft van de knoflook mee. Breng de broodblokjes op smaak met zout en peper en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de helft van de ansjovis fijn. Maak een dressing door de rest van de knoflook, de fijngesneden ansjovis, mayonaise en het citroensap in een slakom door elkaar te kloppen. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Scheur de blaadjes sla in kleine stukken. Schep de sla om met de dressing en de helft van de kaas (zorg ervoor dat elk stukje little gem met een laagje dressing is bedekt). Strooi de rest van de kaas en de gebakken broodblokjes over de salade en leg de hele ansjovissen erop.
Tips
Voeg stukjes hardgekookte eieren toe
Je kan ook andere kaas gebruiken, bijvoorbeeld oude kaas
JJe kunt ook 2 kleine kropjes little gebruiken