RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Captain's Dinner

Recepten en zo: Captain's Dinner
De hollandse variant op de Indische rijsttafel. Je kunt dit recept zelf verder uitbreiden met bijvoorbeeld gebakken uienringen, appelschijfjes etc.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Van: -
  • kCal: 400
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 eetlepels boter,
  •  2 gesnipperde ui(en),
  •   zout,
  •   peper,
  •  4 gesnipperde sjalot(ten),
  •  1 blikje tomatenpuree, 70 gram
  •  1 pot kapucijners, 720 ml
  •  200 gram spekblokjes,
  •  4 augurk, in blokjes
  •  4 eetlepels picalilly,
  •  1 potje appelcompote,
  •   zilveruitjes,


Bereiding

Voorbereiden:

  1. Giet de Hak kapucijners af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  2.  Bak de spekblokjes licht krokant in een wok of hapjespan. Schep ze uit de pan.

Bereiden:

  1. Verhit de margarine of olie en fruit hierin de ui lichtbruin. Voeg peper, zout en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.
  2. Schep de kapucijners en de helft van de spekblokjes erdoor en verwarm zonder te koken.
  3. Serveer het gerecht met schaaltjes met augurk, sjalot, piccalilly, Hak appelcompote, de overige spekjes en zilveruitjes eromheen.