RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Chorizo gehaktburgertjes

Recepten en zo: Chorizo gehaktburgertjes
Pittige spaans vleesgerecht, asl tussengerecht of lekker als je tapas maakt.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Van: boodschappen
  • kCal: 170
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  300 gram rundergehakt,
  •  100 gram chorizo, fijngehakt
  •  1 scharrelei(eren), losgeklopt
  •  2-3 eetlepels paneermeel,
  •  2 eetlepels fijngehakte amandelen,
  •  1 teentje knoflook, gehakt
  •  2 eetlepels gehakte peterselie,
  •  halve theelepel paprikapoeder,
  •   zout,
  •   olijfolie,
  •   groene spaanse peper, zonder zaadjes, gehakt
  •  1 gesnipperde ui(en),
  •  1 blik tomatenblokjes, op sap
  •  2 eetlepels sherry,
  •  1 eetlepel suiker, of honing


Bereiding
  1. Meng gehakt met chorizo en de andere ingrediënten (ei, paneermeel, amandel, knoflook, peterselie, paprikapoeder, zout) behalve de olijfolie. Vorm er mini-hamburgertjes van.
  2. Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie.
  3. Verwarm de ingrediënten voor de tomatensaus (de spaanse peper, ui, tomatenblokjes, sherry en suiker), kook zachtjes 5-7 minuten zonder deksel zodat de saus dikker wordt.
  4. Verwarm een grillpan of ovengrill. Leg de miniburgers naast elkaar in de pan of op een bakplaat onder de ovengrill.
  5. Rooster ze aan beide kanten 2-3 minuten zodat ze bruin en gaar zijn.
  6. Serveer ze met de tomatensaus er apart bij.