RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingredi├źnten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Draadjesvlees

Recepten en zo: Draadjesvlees
Een echt oud-Hollands recept, lekker traditioneel gemaakt draadjesvlees.

  • Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur
  • Van: Oma
  • kCal:
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  500 gram sukadelapjes,
  •   ketjap manis,
  •  1 eetlepel azijn, of rode wijn
  •  2 plakken ontbijtkoek,
  •  1 ui(en),
  •  1 laurierblaadje(s),
  •   mosterd, naar smaak
  •  6 kruidnagels,
  •   tijm,
  •   oregano,
  •   peper,
  •   tomatenketchup,
  •  1 eetlepel appelstroop,


Bereiding
  1. Braad het vlees aan in een braadpan . Voeg daarna wat water, een scheutje ketjap manis en de azijn toe. Voeg de plakken ontbijtkoek toe (de ontbijt koek bindt de jus en geeft het een heerlijke smaak).
  2. Voeg in delen de rest van de ingredienten toe.
  3. Laat het mengsel pruttelen tot het gaar is, ongeveer 2 uur. Zorg dat er voldoende vocht in de pan blijft (als u vocht toevoegt, doe dan heet water, zodat de temperatuur van het vlees niet daalt.

Tips
  • Erg lekker met rode kool met appeltjes en appelmoes