lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- suiker,
|
- 1 scharrelei(eren),
|
- boter,
|
- 4 gram zout,
|
- 2 dl melk,
|
- kaneelpoeder,
|
- 200 gram zelfrijzend bakmeel,
|
- 50 gram rozijnen,
|
- 50 gram krenten,
|
- Meng het meel met het zout en maak een kuiltje in het midden.
- Schenk het grootste deel van de melk in het kuiltje en voeg het ei toe
- Roer van het middenuit en maak een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe.
- Roer de gewassen en uitgelekte krenten en rozijnen door het beslag.
- Bak van het beslag in wat licht gebruinde of hete olie koekjes in de koekenpan. Laat ze langzaam gaar en lichtbruin worden. Keer de koekjes pas om als de bovenkant droog is.
- Serveer warm met suiker en kaneel.
- Gebruik in plaats van de krenten en rozijnen 2 gesnipperde appels.