R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Franse andijviestamppot
Een verrassende, franse variant op onze andijviestampot.
Bereidingstijd:
30 minuten
Van:
Allerhande
kCal:
590
Aantal personen:
4 personen
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
1 kg kruimige aardappelen,
1 teentje knoflook,
675 gram andijvie, a la creme, uit de diepvries (1,5 doos ongeveer)
350 gram gelderse rookworst,
25 gram boter,
2 theelepels provencaalse kruiden,
mosterd, bijvoorbeeld honingmosterd
Bereiding
Schil de aardappels, snijd in vieren en in ruime pan in laagje koud water met wat zout aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken.
Pel de knoflook en pers met een knoflookpers. Verwarm de andijvie en de rookworst volgens gebruiksaanwijzing in pan of magnetron.
Giet de aardappels af en stamp fijn met boter. Voeg de andijvie en naar smaak zout, peper, Provençaalse kruiden, knoflook en 2 el mosterd toe aan de aardappels.
Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de stamppot en rookworst over 4 borden en extra mosterd naar smaak erbij scheppen.