lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 2 scharrelei(eren),
|
- olie,
|
- zout,
|
- peper,
|
- 60 gram ham,
|
- 1 teen knoflook,
|
- sojasaus,
|
- 2 lente-ui, of een stukje prei
|
- 100 gram hollandse of noorse garnalen,
|
- sesamolie,
|
- 75 gram diepvries doperwten,
|
- 400 gram gekookte rijst,
|
- Snijd de ham en lente-uien in stukjes ter grootte van een doperwt. Sla de knoflookteen plat en verwijder het velletje.
- Klop de eieren met peper en zout los.
- Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 3 eetlepels olie. Roerbak de knoflook tot het geurt en verwijder deze. Voeg de eieren toe, wacht 3 tellen en roer tot het stolt. Voeg al roerend beetje bij beetje de rijst toe en roerbak de rijst tot het heet is. Meng er dan de ham, garnalen, lente-uien en doperwten toe.
- Roer er tenslotte 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie en een snufje peper door.