RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Gebakken rijst Yang zhou

Recepten en zo: Gebakken rijst Yang zhou
Lekker chinees bijgerecht met garnalen.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: Chinese chef
  • kCal:
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 scharrelei(eren),
  •   olie,
  •   zout,
  •   peper,
  •  60 gram ham,
  •  1 teen knoflook,
  •   sojasaus,
  •  2 lente-ui, of een stukje prei
  •  100 gram hollandse of noorse garnalen,
  •   sesamolie,
  •  75 gram diepvries doperwten,
  •  400 gram gekookte rijst,
Benodigdheden
  • wok

Bereiding
  1. Snijd de ham en lente-uien in stukjes ter grootte van een doperwt. Sla de knoflookteen plat en verwijder het velletje.
  2. Klop de eieren met peper en zout los.
  3. Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 3 eetlepels olie. Roerbak de knoflook tot het geurt en verwijder deze. Voeg de eieren toe, wacht 3 tellen en roer tot het stolt. Voeg al roerend beetje bij beetje de rijst toe en roerbak de rijst tot het heet is. Meng er dan de ham, garnalen, lente-uien en doperwten toe.
  4. Roer er tenslotte 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie en een snufje peper door.