lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
    
    
    
                
                
            
            Deze tekst wordt niet afgedrukt...
            
    
            
    
    
        
        
        
	
		
                -  2   scharrelei(eren), 
 
             | 
	
		
                -     olie, 
 
             | 
	
		
                -     zout, 
 
             | 
	
		
                -     peper, 
 
             | 
	
		
                -  60 gram  ham, 
 
             | 
	
		
                -  1 teen  knoflook, 
 
             | 
	
		
                -     sojasaus, 
 
             | 
	
		
                -  2   lente-ui, of een stukje prei
 
             | 
	
		
                -  100 gram hollandse of noorse garnalen, 
 
             | 
	
		
                -     sesamolie, 
 
             | 
	
		
                -  75 gram diepvries doperwten, 
 
             | 
	
		
                -  400 gram gekookte rijst, 
 
             | 
	
        
        
        
             
        
- Snijd de ham en lente-uien in stukjes ter grootte van een doperwt. Sla de knoflookteen plat en verwijder het velletje.
 
- Klop de eieren met peper en zout los.
 
- Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 3 eetlepels olie. Roerbak de knoflook tot het geurt en verwijder deze. Voeg de eieren toe, wacht 3 tellen en roer tot het stolt. Voeg al roerend beetje bij beetje de rijst toe en roerbak de rijst tot het heet is. Meng er dan de ham, garnalen, lente-uien en doperwten toe.
 
- Roer er tenslotte 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie en een snufje peper door.