RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Gegratineerde aubergine (gourmet)

Recepten en zo: Gegratineerde aubergine (gourmet)
Vegetarisch gourmet recept.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: Lange tafels
  • kCal: 210
  • Aantal personen: 8 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  3 eetlepels pijnboompitten,
  •  1 aubergine, in plakken van 1 cm dik
  •  2 bollen mozzerella, in plakjes
  •  200 ml tomaten pastasaus, uit pot of pakje naar keuze
  •   milde olijfolie,


Bereiding
  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en doe ze in een schaaltje.
  2. Leg de plakken aubergine en mozzarella op een platte schaal. Schep de pastasaus in een schaaltje en zet het schaaltje pijnboompitjes bij de aubergine en mozzarella.
  3. Verhit in een pannetje een beetje olijfolie en bak de aubergineplakken 2 minuten per kant gaar. Of gril de plakken op de grillplaat bruin en gaar. Betsrijk de bovenkant met wat pastasaus en leg er een plakje mozzarella op. Laat de kaas onder de gourmetgrill smaelten. Bestrooi met peper en pijnboompitten.