RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Gegrilde salade

Recepten en zo: Gegrilde salade
Een bijzondere salade met gegrilde groente, je bent gewoon weer op vakantie aan de Middellandse zee.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Van: Super de Boer
  • kCal: 265
  • Aantal personen: 2 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  6 takjes verse oregano,
  •  1 teentje knoflook,
  •  6 eetlepels olijfolie,
  •   zout,
  •   versgemalen peper,
  •  2 pomodori tomaten,
  •  halve courgette,
  •  halve aubergine,
  •  2 eetlepels balsamicoazijn,
  •  75 gram rucola,
  •  30 gram parmazaanse kaas,
Benodigdheden
  • Grillpan

Bereiding
  1. Was 6 takjes verse oregano en hak de blaadjes
  2. Pel en pers 1 teentje knoflook
  3. Meng 6 eetlepels olijfolie met de oregano, de knoflook, zout en versgemalen peper
  4. Was 1 rode paprika, 2 pomodori tomaten, een 1/2 courgette en een 1/2 aubergine. Snij de groenten in de lengte in plakken
  5. Bestrijk de groenten met het oliemengsel en gril ze in een grillpan aan beide kanten. Laat de groenten iets afkoelen
  6. Roer 2 eetlepels balsamico azijn door de rest van het oliemengsel
  7. Was 75g rucola, verdeel deze met de gegrilde groenten op een schaal en schenk de dressing erover
  8. Schaaf van 30g parmezaanse kaas flinters en bestrooi de salade ermee.

Tips
  • Dit gerecht kun je ook warm eten, dan is het een lekkere ratatouille