lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
    
    
    
                
                
            
            Deze tekst wordt niet afgedrukt...
            
    
            
    
    
        
        
        
	
		|     citroensap, van een halve citroen | 
		|     zout,  | 
		|  1 kilo rijpe, stevige tomaten,  | 
		|     peper,  | 
		|  1   spaanse peper,  | 
		|     olijfolie,  | 
		|  6 stukken  tonijn,  | 
		|  1 bosje verse koriander,  | 
		|  1 bosje verse munt,  | 
		|  6   lente-ui,  | 
		|  1   limoen, sap van een hele limoen | 
        
Maak de salsa:
- Snijd de lente-uitjes en de spaanse peper in dunne ringetjes. 
- Leg de korianderblaadjes en steeljes en de muntblaadjes op de gesneden lente-uitjes en hak alles fijn. 
- Leg doorboven op de gesneden tomaten en hak weer alles fijn. Blijf hakken tot de gewenste grootte. 
- Doe alle gehakte ingrediënten in een schaal, inclusief het vocht en breng op smaak met zout en het citroen- en limoensap. Het beste is een beetje erbij doen, proeven tot het lekker is. 
De vis:
- Wrijf beide kanten van de vis in met olijfolie, bestrooi ze met peper en zout. 
- Gril of rooster (op de barbecue) de vis tot ze zo gaar zijn als je ze wilt hebben (tonijn kan je heel goed medium gebakken eten). 
- Serveer op een bord met veen linke lepel salsa ernaast.