lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 6 lente-ui,
|
- 1 spaanse peper,
|
- 1 bosje verse koriander,
|
- 1 bosje verse munt,
|
- 1 kilo rijpe, stevige tomaten,
|
- peper,
|
- zout,
|
- citroensap, van een halve citroen
|
- 1 limoen, sap van een hele limoen
|
- 6 stukken tonijn,
|
- olijfolie,
|
Maak de salsa:
- Snijd de lente-uitjes en de spaanse peper in dunne ringetjes.
- Leg de korianderblaadjes en steeljes en de muntblaadjes op de gesneden lente-uitjes en hak alles fijn.
- Leg doorboven op de gesneden tomaten en hak weer alles fijn. Blijf hakken tot de gewenste grootte.
- Doe alle gehakte ingrediënten in een schaal, inclusief het vocht en breng op smaak met zout en het citroen- en limoensap. Het beste is een beetje erbij doen, proeven tot het lekker is.
De vis:
- Wrijf beide kanten van de vis in met olijfolie, bestrooi ze met peper en zout.
- Gril of rooster (op de barbecue) de vis tot ze zo gaar zijn als je ze wilt hebben (tonijn kan je heel goed medium gebakken eten).
- Serveer op een bord met veen linke lepel salsa ernaast.