RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Gemarineerde kipspiesjes

Recepten en zo: Gemarineerde kipspiesjes
Lekker zomers, mediteraan gerechtje, lekker als tussendoortje of als je tapas maakt.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: boodschappen
  • kCal: 135
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  400 gram kipfilet,
  •  2 eetlepels gehakte peterselie,
  •   zout,
  •   versgemalen peper,
  •  50 ml water,
  •  2 teentjes knoflook, gehakt
  •  3 eetlepels olijfolie,
  •  50 ml droge sherry,
  •  2 eetlepels geschaafde amandelen,
  •  1-2 theelepels saffraan, poeder, of 2 gram draadjes
Benodigdheden
  • 8 spiesjes

Bereiding
  1. Snijd de kipfilet in de lengte in 8 repen. Sla ze iets platter tussen twee laagjes plastic folie.
  2. Meng knoflook, sherry, water, saffraan en 1 eetlepel olijfolie tot een marinade. Leg de kiprepen erin en marineer ze minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Leg de spiesen, als ze van hout zijn, even in het water.
  4. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
  5. Meng ze door de peterselie met zout en versgemalen peper.
  6. Dep de kiprepen droog met keukenpapier.
  7. Rijg ze om en om, slangvormig, aan de spiesen.
  8. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Verwarm de grillpan of ovengrill en rooster de kip 3-4 minuten per kant gaar en bruin.
  9. Bestrooi ze voor het serveren met het amandel-peterseliemengsel.

Tips
  • Gebruik kippenbouillon in plaats van water in de marinade