RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Geroosterde maïskolven

Recepten en zo: Geroosterde maïskolven
Een typisch amerikaans barbecue gerecht, gegrilde maïskolven van de barbecue.   

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: -
  • kCal:
  • Aantal personen: 6 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  6 jonge maïskolven, schutbladeren en draden verwijderd
  •  150 gram zachte boter,
  •  75 gram geraspte cheddar,
Benodigdheden
  • Aluminiumfolie

Bereiding
  1. Bestrijk de maïskolven met boter en bestrooi ze met zout en en kaas.
  2. Verpak elke kolf in een dubbele laag aluminiumfolie.
  3. Leg de pakketjes zo'n 20 cm boven de houtskool en rooster ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Keer ze elke 3 tot 4 minuten.

Tips
  • Snijd de kolven in plakken van 3 cm dik, rooster ze in 15 minuten gaar. Bestrijk na het roosteren met kruidenboter, serveer met de rest van de kruidenboter