lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 25 gram boter,
|
- halve theelepel djinten,
|
- 4 eetlepels olijfolie,
|
- 750 gram prei,
|
- 1 eetlepel grove, zaanse mosterd,
|
- 1 schoongeboende citroen,
|
- 1 eetlepel mosterdzaad,
|
- 2 trostomaten, in blokjes, zonder zaadlijsten
|
- Snijd de donkergroene uiteinden van de prei. Halveer ze over de lengte en was ze. Snijd ze in halve ringen van 1 cm, laat uitlekken.
- Verhit de boter in een pan. Bak het mosterdzaad en de komijn tot ze hun geur afgeven, voeg de prei toe. Schep om en laat de prei afgedekt ca. 10 min zachtjes stoven.
- Rasp 1 tl fijn van de citroenschil, pers 1/2 citroen uit. Klop een dressing van de olie, mosterd, 2 el citroensap, de schil en zout en peper.
- Schep de dressing door de prei. Schep de tomaat erover.