RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Goulashsoep

Recepten en zo: Goulashsoep
Heerlijke, stevige maaltijd soep. Het maken duurt even maar dan smaakt het ook fantastisch.

  • Bereidingstijd: 20 minuten + 180 minuten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 325
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  300 gram soepvlees,
  •  25 gram boter,
  •  3 ui(en), in halve ringen
  •  2 tenen knoflook, fijngesneden
  •  2 rode paprika, in reepjes
  •  1 eetlepel paprikapoeder,
  •  2 eetlepel bloem,
  •  70 gram tomatenpuree,
  •  3 tabletten rundvleesbouillon,
  •  2 laurierblaadje(s),
  •  3 grote aardappelen, vastkokend, geschild


Bereiding
  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin.
  2. Bak de ui, knoflook en paprika 5 min. mee op laag vuur. Doe het paprikapoeder, de bloem en tomatenpuree erbij en bak 2 min. mee. Voeg 1 1/2 liter water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook.
  3. Laat afgedekt 2 1/2 uur koken op laag vuur.
  4. Snijd de aardappelen in blokjes. Voeg toe en laat 30 min. koken.
  5. Lekker met peterselie en zure room.

Tips
  • U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in 10 min. op laag vuur.