lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 1 scharrelei(eren),
|
- 1/2 dl melk,
|
- 3 beschuit,
|
- nootmuskaat,
|
- gemalen kruidnagels,
|
- zout,
|
- peper,
|
- 500 gram half-omhalf gehakt,
|
- 4 eetlepels boter,
|
- 1 eetlepel tomatenpuree,
|
- Klop een ei los met 1/2 dl melk.
- Verkruimel de beschuiten boven ei. Roer nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper naar smaak erdoor.
- Kneed het eimengsel door gehakt en vorm er met natte handen 4 even grote ballen van.
- Verhit in de braadpan de boter. Als schuim begint weg te trekken, gehaktballen in pan leggen en op hoog vuur aanbraden.
- Rol de ballen met houten spatel in het rond, zodat ze mooi egaal bruin worden.
- Draai het vuur laag draaien, leg de deksel op de pan en bak de gehaktballen ca. 20 min. zachtjes. Af en toe omkeren.
- Neem de gehaktballen uit pan nemen en houd ze warm.
- Roer het tomatenpuree door het bakvet en voeg 1 dl water toe. Breng het geheel aan de kook en roer de aanbaksels goed los.
- Breng de jus op smaak met wat zout en peper.
- Serveren met gekookte aardappels en gesmoorde prei