RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Grootmoeders gehaktballen

Recepten en zo: Grootmoeders gehaktballen
Hoe maak je nou eigenlijk gehaktballen, zonder zakjes en andere toevoegingen. Dit is een recept zoals oma ze maakten. Heerlijk!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 430
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 scharrelei(eren),
  •  1/2 dl melk,
  •  3 beschuit,
  •   nootmuskaat,
  •   gemalen kruidnagels,
  •   zout,
  •   peper,
  •  500 gram half-omhalf gehakt,
  •  4 eetlepels boter,
  •  1 eetlepel tomatenpuree,
Benodigdheden

Bereiding
  • Klop een ei los met 1/2 dl melk.
  • Verkruimel de beschuiten boven ei. Roer nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper naar smaak erdoor.
  • Kneed het eimengsel door gehakt en vorm er met natte handen 4 even grote ballen van.
  • Verhit in de braadpan de boter. Als schuim begint weg te trekken, gehaktballen in pan leggen en op hoog vuur aanbraden.
  • Rol de ballen met houten spatel in het rond, zodat ze mooi egaal bruin worden.
  • Draai het vuur laag draaien, leg de deksel op de pan en bak de gehaktballen ca. 20 min. zachtjes. Af en toe omkeren.
  • Neem de gehaktballen uit pan nemen en houd ze warm.
  • Roer het tomatenpuree door het bakvet en voeg 1 dl water toe. Breng het geheel aan de kook en roer de aanbaksels goed los.
  • Breng de jus op smaak met wat zout en peper.

Tips
  • Serveren met gekookte aardappels en gesmoorde prei