RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Hamburger met pittige mayonaise

Recepten en zo: Hamburger met pittige mayonaise
Lekker, zomers braaigerecht. Kan natuurlijk ook op de barbeque of in de grillpan.

U kunt het hamburgergehakt en het zoetzuur enkele uren van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: allerhande
  • kCal: 320
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 rode ui(en),
  •  1 theelepel gedroogde tijm,
  •  4 steaktartaartje, ongeveer een pond
  •  2 eetlepels zilveruitjes, in stukjes
  •  1 zure augurk, in stukjes
  •  150 gram winterwortel, peen, jullienne gesneden; ook kant-en-klaar beschikbaar
  •  1 theelepel sambal badjak, naar smaak
  •  2 eetlepels mayonaise,
  •  2 eetlepels olijfolie,
  •   zachte bolletjes, met sesam


Bereiding
  1. Kneed de ui en tijm door de tartaartjes. Vorm er met natte handen 4 dunne hamburgers van.
  2. Schep de zilveruitjes, de augurk en de peen julienne in een kom en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en 2 el vocht uit de pot augurken.
  3. Meng de sambal met de mayonaise. Bestrijk de burgers met de olie en gril ze ca. 3 min. op de braai. Keer halverwege. Snijd ondertussen de broodjes doormidden. Leg deze heel kort op de braai. Bedek met het zoetzuur, de burgers en de pittige mayonaise.