RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Hangop van karnemelk

Recepten en zo: Hangop van karnemelk
Hangop is een lekker fris  ouderwets nagerecht. De naam wordt snel duidelijk als je het recept leest.

  • Bereidingstijd: 12 uur
  • Van: Zuivel
  • kCal: 300
  • Aantal personen: 2 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 eetlepel suiker,
  •  1,5 liter karnemelk,
  •  100 gram fruit, bessen, frambozen of aarbeien
Benodigdheden
  • Schone theedoe'
  • vergiet

Bereiding
  1. Maak een theedoek vochtig en leg deze in een vergiet. Plaats het vergiet op een kom zodanig dat het vergiet in de kom hangt. Giet de karnemelk op de doek en laat het op een koude plaats 12 uur uitlekken. Roer zo nu en dan om de vochtuittreding te bevorderen.
  2. Schep de hangop uit de doek in een kom en meng er de suiker door. Serveer de hangop met de blauwe bessen of ander fruit.