RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Hartige banketstaaf

Recepten en zo: Hartige banketstaaf
Een lekker hartige afwisseling op Sinterklaas' pakjesavond (en natuurlijk op andere avonden), een hartige banketstaaf.

  • Bereidingstijd: 20 minuten + 40 minuten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 365
  • Aantal personen: 8 stukjes


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  10 velletjes bladerdeeg, ontdooid
  •   bloem,
  •  250 gram rundergehakt,
  •  halve theelepels oregano,
  •  half teentje geperste knoflook,
  •  10 groene olijven, fijngesneden
  •  1 gegrilde rode paprika, uit pot
  •   cayennepeper,
  •  1 scharrelei(eren),
Benodigdheden
  • bakpapier

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Spreid het bladerdeeg uit op werkvlak en laten ontdooien. Stapel de plakjes deeg op elkaar en rol op met bloem bestoven werkvlak uittot een rechthoekige lap.
  3. Meng het gehakt mengen met oregano, knoflook, olijven en paprika. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Rol met natgemaakte handen het gehakt tot rol.
  4. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de gehaktrol erop en vouw het deeg rond het gehak. Druk de randen goed aan en leg de banketstaaf op de vouwnaad.
  5. Klop de dooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee.
  6. Bak de staaf in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin.
  7. Veeg eventueel tussentijds met dikke laag keukenpapier het vrijkomend vet weg.

Laat de staaf iets laten afkoelen en snijs in stukken of plakjes. Kan ook op kamertemperatuur geserveerd worden.