RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Hartige taart met bloemkool en broccoli

Recepten en zo: Hartige taart met bloemkool en broccoli
Leuk gerecht om bloemkool en broccoli een keer op een andere manier te maken.

  • Bereidingstijd: 20 minuten + 40 minuten oven
  • Van: Super de Boer
  • kCal: 395
  • Aantal personen: 6 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  6 plakjes kant en klaar deeg, voor hartige taart
  •  250 gram roosjes bloemkool,
  •  250 gram roosjes broccoli,
  •  3 sjalot(ten),
  •  50 gram walnoten,
  •  75 gram geraspte kaas,
  •  3 scharrelei(eren),
  •  200 ml slagroom,
  •   zout,
  •   cayennepeper, naar smaak
Benodigdheden
  • Springvorm, Ø 24 cm

Bereiding
  1. Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C).
  2. Kook de roosjes in kokend water ca. 4 min. halfgaar en spoel ze koud. Snipper de sjalotjes. Hak de walnoten grof.
  3. Bekleed een ingevette springvorm met het deeg en verdeel de noten, broccoli, bloemkool, sjalot en kaas erover.
  4. Klop de eieren los met de slankroom en breng op smaak met zout en cayennepeper. Schenk het mengsel over de taartvulling.
  5. Laat de taart midden in de oven in ca. 40 min. gaar worden.

Tips
  • Dek hem af met aluminiumfolie als hij te bruin dreigt te worden
  • serveer met een groene salade en tomaat