lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 6 plakjes kant en klaar deeg, voor hartige taart
|
- 250 gram roosjes bloemkool,
|
- 250 gram roosjes broccoli,
|
- 3 sjalot(ten),
|
- 50 gram walnoten,
|
- 75 gram geraspte kaas,
|
- 3 scharrelei(eren),
|
- 200 ml slagroom,
|
- zout,
|
- cayennepeper, naar smaak
|
- Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C).
- Kook de roosjes in kokend water ca. 4 min. halfgaar en spoel ze koud. Snipper de sjalotjes. Hak de walnoten grof.
- Bekleed een ingevette springvorm met het deeg en verdeel de noten, broccoli, bloemkool, sjalot en kaas erover.
- Klop de eieren los met de slankroom en breng op smaak met zout en cayennepeper. Schenk het mengsel over de taartvulling.
- Laat de taart midden in de oven in ca. 40 min. gaar worden.
- Dek hem af met aluminiumfolie als hij te bruin dreigt te worden
- serveer met een groene salade en tomaat