RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Hermans hutspot

Recepten en zo: Hermans hutspot
Geen gewone hollandse door-de-weekse hutspot, dit is iets bijzonders. Recept van Herman den Blijker zoals we het kennen. Goede ingredienten, verse en erg smakelijk.

  • Bereidingstijd: 2,5 uur
  • Van: Herman den Blijker
  • kCal:
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •   olijfolie,
  •  2 ui(en), in grove stukken
  •  1 grote winterwortel, in grove stukken
  •  2 banaansjalotten, in stukken (middelgroot)
  •  1 venkelknollen, in schijven
  •  500 gram klapstuk,
  •  500 ml rode wijn,
  •  1 bos platte peterselie,
  •  6 takjes tijm,
  •  100 ml bouillon, kalsfond
  •  6 teentjes knoflook, gehalveerd
  •  500 gram aardappelen,


Bereiding
  1. Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de stukken ui, wortel, sjalot en de schijven venkelknol. De groenten mogen een beetje kleuren.
  2. Doe het klapstuk met de groenten, de rode wijn, de peterselie, tijm en kalfsfond in een diepe pan.
  3. Voeg de knoflook en de aardappelen toe. Schenk er zoveel water bij totdat de ingrediënten net onder staan.
  4. Zet het deksel op de pan en laat de groenten en het vlees op een zeer laag vuur 2 uur trekken. Controleer of het vlees gaar maar niet droog is. Haal de hutspot van het vuur en laat hem afkoelen.
  5. Breng de hutspot eventueel op smaak met wat kalfsfond en in ieder geval met zout en vers gemalen peper.