RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Hutsport met pittige hachee

Recepten en zo: Hutsport met pittige hachee
Lekkere, pittige variant van twee oer-hollandse recepten, hutpsot en hachee.

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Van: boodschappen
  • kCal: 645
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1,25 kg aardappelen, geschil en in stukken
  •  2 zoete ui(en), gesnppierd
  •  250 ml warm water,
  •  3 teentjes fijngehakte knoflook,
  •  2 gesnipperde spaanse peper, zonder zaadjes
  •  2 laurierblaadje(s),
  •  500 gram winterwortel,
  •  3 eetlepels gembersiroop,
  •  stukje citroenschil, zonder wit
  •  800 gram runderlappen, in blokken van 4 cm
  •  400 ml kokosmelk,
  •  2 eetlepels groen van selderij,
  •  1 tablet verkruimelde rundvleesbouillon,
  •  350 gram groene kool, in smalle repen gesneden
  •  1 zakje javaanse kroepoek,


Bereiding
  1. Meng alle ingrediënten voor de hachee in een braadpan en breng het geheel al roerend aan de kook.
  2. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat het vlees in 2-3 uur gaar stoven. Roer regelmatig: het mag niet aanbakken en moet zachtjes blijven pruttelen.
  3. Voeg eventueel een beetje extra water toe als de saus te dik wordt.
  4. Dit gerecht kunt u van tevoren bereiden.
  5. Zet de aardappelen op en kook ze 10 minuten. Voeg dan wortels en kool toe en kook ze samen gaar in circa 15 minuten.
  6. Giet het kookwater af. Stamp aardappelen en groenten grof door elkaar (het mag niet smeuïg worden).
  7. Breng de pittige hachee opnieuw al roerend aan de kook. Schep het rundvlees met de uitjes met een schuimspaan uit de braadpan en laat daarbij de kokossaus uitlekken.
  8. Schep het vlees door de hutspot.
  9. Verdeel de hutspot over de borden, maak een mooi 'bergje'.
  10. Strooi op elk bord een handje kroepoek en wat selderijgroen. Geef de kokossaus en de rest van de kroepoek er apart bij.

Tips
  • Lekker met een bruin biertje of een bokbier