RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Hutspot met rucola

Recepten en zo: Hutspot met rucola

Weer eens wat anders, een lekkere stamppot met minder voor de hand liggende ingredienten, rucola en mosterd. Een keer het proberen waard,   



  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 520
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1,2 kilo aardappelen,
  •  50 gram boter,
  •  2 ui(en), in ringen
  •  400 gram winterwortel, in dunne plakjes
  •  1 a 2 eetlepels grove mosterd, naar smaak
  •  75 gram rucola,


Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Verhit 25 g boter in een grote pan en fruit de ui 2 min. Doe de winterpeen erbij en bak 2 min. Voeg de aardappelen en zoveel water toe tot alles net onder staat. Voeg zout naar smaak toe. Kook in 20 min. gaar. 
  2. Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak de balletjes in 3 min. bruin. Voeg 75 ml water toe en braad 12 min. met de deksel schuin op de pan.
  3. Giet de aardappelen en winterpeen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en winterpeen met de mosterd en wat kookvocht met de pureestamper tot puree. Schep de rucola en peper en zout naar smaak erdoor. Serveer met de gehaktballetjes.