RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Ierse stamppot met witte kool

Recepten en zo: Ierse stamppot met witte kool
Lekkere, stevige stammpot uit de Ierse keuekn met witte kool.

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Van: Boodschappen
  • kCal: 550
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 kg bloemige aardappelen,
  •  1 dl melk,
  •  50 gram boter,
  •   vers geraspte nootmuskaat,
  •   zout,
  •   peper,
  •  400 gram witte kool,
  •  4 bosui,
  •  200 gram magere spekreepjes,


Bereiding
  1. Kook de in stukken gesneden aardappel gaar en laat ze droog stomen. Satmp de aardappels met de melk en de boter tot een smeuïge puree van en breng die op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  2. Houd de puree warm. Snijd de kool zonder de dikke stronk in smalle reepjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  3. Verhit een klontje boter in een pan en laat de spekjes af en toe omscheppend uitbakken.
  4. Doe de koolreepjes bij het spek in de pan en roerbak circa 5 minuten tot de kool zacht is en begint te kleuren. Laat de bosui kort meebakken.
  5. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree en laat goed doorwarmen. Maak desgewenst een 'kuiltje' op het bord en schep daar gesmolten boter of bruine jus in.

Tips
  • Je kan ook groene of savooikool gebruiken