lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 300 gram rijst, meergranen rijst, wilde rijst of zilvervliesrijst
|
- 600 gram sperciebonen,
|
- 125 gram taugé,
|
- klontje boter,
|
- zonnebloemolie,
|
- 3-4 eetlepels ketjap manis,
|
- 7 eetlepels water,
|
- 4 scharrelei(eren),
|
- 100 ml melk,
|
- 2 bosui,
|
- 5-6 eetlepels pindakaas,
|
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook de sperziebonen ongeveer 6 minuten.
- Voeg op het laatst de taugé toe en kook heel even mee. Giet de groente af en roer er een klontje boter door.
- Voor de pindasaus verhit een scheutje olie in een steelpan. Voeg de pindakaas en ketjap toe en roer tot een gladde massa. Voeg het water toe, roer goed door en laat het geheel circa 8 minuten op laag vuur pruttelen. Voor de ouders kan je sambal op tafel zetten om de pindasaus wat pittiger te maken.
- Voor de omelet breek de eieren in een kom, roer de melk erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een pan en schenk de helft van het eimengsel erbij. Bak de omelet in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Houd de omelet warm op een bord met aluminiumfolie. Herhaal dit met de andere helft van het eimengsel. Rol de omeletten op en snijdt in rolletjes, of snijd de omelet in figuurtjes.
Besprenkel alles met de bosuitjes.
- Serveer met kroepoek
- Je kan ook atjar tjampoer op tafel zetten