R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Indonesische ketjapmarinade
Lekker, oosterse, pittige marinade, heel geschikt voor varkensvlees, lamsvlees en rundvlees. Probeer het ook eens met eendeborstfilet
Bereidingstijd:
5 minuten + 2uur
Van:
-
kCal:
Aantal personen:
voor 500 gram vees
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
5 eetlepels ketjap manis,
2 teentjes geperste knoflook,
1 theelepels djinten,
2 theelepels ketoembar,
1 theelepel gemberpoeder,
mespuntje sambal oelek, naar smaak
Benodigdheden
Lage schaal
Bereiding
Roer in een lage schaal de ketjap, knoflook, komijn, koriander, gemberpoeder en de sambal door elkaar.
Wentel het vlees een paar keer door de schaal en laat afgedekt tussen een half uur en twee uur in de koelkast marineren. Keer het vlees af en toe om.
Bestrijk het vlees voor het grillen met een beetje olie
Tips
Je kan deze marinade ook gebruiken als basis voor pindasaus (voeg alleen pindakaas, kokosmelk en sambal toe)