lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 4 bollen mozzerella, van 150 gram elk
|
- 2 handen rijpe tomaten, verschillende soorten door elkaar
|
- 1 lente-ui, het witte deel
|
- kruidenazijn,
|
- handvol basilicum, verse
|
- zout,
|
- peper,
|
- extra vierge olijfolie,
|
Maak de dressing:
- Hak de basilicumblaadjes grof en wrijf (in een vijzel) ze fijn met een flinke snuf zout.
- Roer er een scheutje olijfolie door
Nu de rest:
- Scheur de mozzerella voorzichtig in stukjes en leg die op een grote serveerschaal.
- Hak de tomaten in grove stukken en maak ze in een kom aan met in heel dunne plakjes gesneden lente-ui, wat olijfolie, een klein beetje kruidenazijn en wat peper en zout.
- Leg de stukken tomaat op en tussen de stukjes mozzerella en besprenkeli de dressing erover.
- Bestrooi de salade met nog wat basilicumblaadjes en serveer.