RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Insalata Caprese (salade uit Capri)

Recepten en zo: Insalata Caprese (salade uit Capri)
Een variant op het doorgaans saaie insalata Caprese. Normaal gesproken keurige plakjes mozzerella en tomaat. Dit is een variant die er een stuk gezelliger uitziet.

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Van: Jamie Oliver, Jamie's Italië
  • kCal:
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  4 bollen mozzerella, van 150 gram elk
  •  2 handen rijpe tomaten, verschillende soorten door elkaar
  •  1 lente-ui, het witte deel
  •   kruidenazijn,
  •   handvol basilicum, verse
  •   zout,
  •   peper,
  •   extra vierge olijfolie,
Benodigdheden
  • Vijzel

Bereiding

Maak de dressing:

  1. Hak de basilicumblaadjes grof en wrijf (in een vijzel) ze fijn met een flinke snuf zout.
  2. Roer er een scheutje olijfolie door

Nu de rest:

  1. Scheur de mozzerella voorzichtig in stukjes en leg die op een grote serveerschaal.
  2. Hak de tomaten in grove stukken en maak ze in een kom aan met in heel dunne plakjes gesneden lente-ui, wat olijfolie, een klein beetje kruidenazijn en wat peper en zout.
  3. Leg de stukken tomaat op en tussen de stukjes mozzerella en besprenkeli de dressing erover.
  4. Bestrooi de salade met nog wat basilicumblaadjes en serveer.