RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Italiaanse maaltijdsalade

Recepten en zo: Italiaanse maaltijdsalade
Wat is er lekkerder op een zwoele zomeravond dan een heerlijke, snelle italiaanse maaltijdsalade die je buiten opeet? Geen uur in de keuken, alles lekker vers.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Van: allerhande
  • kCal: 325
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  4 filetjes ansjovis,
  •  4 eetlepels extra vierge olijfolie,
  •  1-2 eetlepels balsamicoazijn, naar smaak
  •  1 schaal tomaten, tasty tom in plakken
  •  1 rode paprika, in dunne ringen
  •  800 gram cannellinibonen ,
  •  125 gram buffel mozzerella,
  •  15 gram basilicum, alleen de blaadjes
Benodigdheden
  • staafmixer

Bereiding
  • Neem de ansjovisfilets uit het blikje en laat uitlekken. Doe ze met de olie en azijn in een kom en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de tomaten op een grote schaal en verdeel de paprika erover.
  • Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af. Meng ze door de groenten.
  • Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel met het basilicum over de groenten.
  • Besprenkel met de dressing.

Tips
  • Lekker met (meergranen) stokbrood of chiabatta