RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Jamie's Tagliatelle met broccoli en pesto

Recepten en zo: Jamie's Tagliatelle met broccoli en pesto
Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heet, een recept uit Jamie Olivers boek Kookrevolutie. De aardappel maakt de pasta lkker romig.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: Kookrevolutie van Jamie Oliver
  • kCal:
  • Aantal personen: 4 tot 6


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 middelgrote aardappelen,
  •  1 stronk broccoli,
  •  1 flinke bos basilicum,
  •  70 gram parmazaanse kaas,
  •  400 gram gedroogde tagliatelle,
  •  4 eetlepels groene pesto,


Bereiding
  1. Was en schil de aardappel en snijd hem met een dunschiller in flinterdunne plakjes.
  2. Snijd het uiteinde van de stronk van de broccoli af . Snijd de broccoliroosjes los en houd ze apart. Snijd de dikke steel eerst in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
  3. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en gooi die laatste weg. Rasp de Parmezaanse kaas.
  4. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Doe de tagliatelle met de broccolisteeltjes in de pan en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Doe er 2 minuten voordat de tagliatelle klaar is de broccoliroosjes en de plakjes aardappel bij. Laat alles in een vergiet boven een grote kom uitlekken, bewaar een beetje van het kookvocht, en doe alles terug in de pan.
  6. Hak de helft van de basilicumblaadjes en doe ze samen met de pesto en de helft van de Parmezaan bij de tagliatelle in de pan. Schep alles goed om en roer er, als je de saus te dik vindt, een scheutje van het kookvocht bij om hem wat te verdunnen.
  7. Om de pasta te serveren:
    Verdeel de pasta in 4 tot 6 kommen. Strooi er de rest van de Parmezaan en de basilicumblaadjes over. Serveer er een grote kom lekkere salade bij