lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- zeezout, uit de molen
|
- zwarte peper, uit de molen
|
- 150 gram basmatirijst,
|
- 1 flinke prei,
|
- flinke handvol kastanjechampignons, of oesterzwammen
|
- 2 kipfilet,
|
- olijfolie,
|
- klontje boter,
|
- 1 glas witte wijn,
|
- bosje verse peterselie,
|
- 3 dl koffieroom,
|
- 1 citroen,
|
- Giet kokend water in een grote pan, zet die op hoog vuur en doe er een snuf zout bij. Doe de rijst in de pan, laat het water weer aan de kook komen en zet het vuur dan iets lager. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd beide uiteinden van de prei af, snijd hem in de lengte in kwarten, snijd de kwarten in dunne plakjes en spoel die goed af onder de kraan. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Snijd de kipfilets staafjes ter grootte van een pink.
- Zet een grote koekenpan op hoog vuur en doe er een flinke scheut olijfolie en een klontje boter in. Doe de prei met de witte wijn, een klein glaasje water en een flinke snuf peper en zout in de pan. Dek de pan losjes af met een stuk aluminiumfolie en laat het zaakje 5 minuten pruttelen.
- Hak intussen de peterselie, met steeltjes en al, fijn. Haal het folie van de pan en doe de reepjes kip, het grootste deel van de peterselie, de room en de paddenstoelen in de pan. Roer, laat de saus weer aan de kook komen, zet het vuur lager en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen # Giet de rijst af # Snijd vlak voor het serveren de citroen doormidden en knijp het sap van één helft bij de Stroganov.
- Voeg zout en peper naar smaak toe Schep wat rijst op elk bord en lepel de Stroganov erover. Strooi er de rest van de gehakte peterselie over.
- Snijd de andere helft van de citroen in partjes en serveer die erbij.