RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Japanse biefstukjes

Recepten en zo: Japanse biefstukjes
Lekker aziastisch gerechtje voor op de gourmet feesttafel. Lekker pittig door een klein pepertje.

  • Bereidingstijd: 15 minuten wachten + 3 minuten bereiden
  • Van: Boodschappen
  • kCal: 50
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •   rode spaanse peper, gehakt
  •  2 eetlepels sojasaus,
  •  1 eetlepel honing,
  •  250 gram biefstuk,
  •  1 bosui, in ringetjes gesneden
  •   wokolie,
Benodigdheden
  • Gourmet set

Bereiding
  1. Snijd 250 gram biefstuk in 1 cm dikke plakjes.
  2. Marineer ze 15 minuten in 2 eetlepels sojasaus waaraan 1 theelepel honing en 1 gehakte rode peper, zonder zaadjes, is toegevoegd.
  3. Zet een in ringen gesneden bosuitje en wokolie op tafel.
  4. Bak de biefstukjes kort in een beetje olie en strooi de bosui erover.

Tips
  • Je kan ook ketjap manis gebruiken, matig dan met honing. Ketjap manis is zoet, sojasaus is zout,