RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Japanse burger

Recepten en zo: Japanse burger
Een heerlijk kruidige japanse variant op de oeroude azmerikaanse hamburger. Een heerlijk en verrassend lunchgerecht.Of met patat en een lekkere salade is dit ook een hoofdgerecht.


  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: Ingredienten
  • kCal: 395
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 tomaten,
  •  1 grote ui(en),
  •  12 shiitake,
  •  3 eetlepels olie,
  •  4 rundertartaar,
  •  1 theelepel sesamzaad,
  •  2 eetlepels sojasaus,
  •  4 brood, hamburgerbroodjes
  •  0,5 theelepel wasabi, of 1 theelepel geraspte mierikswortel(potje)
  •  4 blaadjes sla,
  •  50 gram alfalfa,
  •  1 theelepel sesamolie,


Bereiding
  • Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
  • pel de ui en snijd in plakken, verwijder de steeltjes van de paddestoelen.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de plakken uien in 2-3 minuten aan 2 kanten bruin en de shii-takes tot ze zacht zijn.
  • Neem uit de pan.
  • Voeg de rest van de olie toe en bak de tartaartjes om en om in 3 minuten bruin. Bak het sesamzaad heel even mee en voeg de sojasaus toe.
  • Laat intussen de binnenkanten van de broodjes onder of op de hete grill bruin worden.
  • bestrijk de broodjes met wasabi of de mierikswortel en beleg ze met sla, de tomatenreepjes en alfafa.
    Druppel er wat sesamolie over. Leg daarop de tartaartjes met sesamzaad, de uiringen en de shii-takes. Druppel heir ook wat sesamolie over.