lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 1 scharrelei(eren),
|
- boter,
|
- zout,
|
- peper,
|
- 3 eetlepels melk,
|
- 3 witte boterham(men),
|
- 500 gram gehakt, bijvoorbeeld half-om-half of kalfsgehakt
|
- 1,5 eetlepel gehaktkruiden,
|
- 2 eetlepels mosterd,
|
- Snijd de kortsjes van het brood, snijd het brood in stukjes en meng ze met de melk en het ei.
- Snijd de kaas in hele kleine stukjes.
- Doe het gehakt in een kom, meng het heel goed met het broodmengsel, de gehaktkruiden, een eetlepel mosterd en gehaktkruiden.
- Maak met natte handen 4 grote of 8 kleinere ballen.
- Smelt de boter in de pan op hoog vuur, en bak de ballen aan als de boter bruin is geworden.
- Bak rondom bruin. Doe het vuur lager en braad de gehaktballen in 15-20 minuten gaar. Keer af en toe om.
- Voeg een eetlepel mosterd en een kopje heet water toe als de gehaktballen gaar zijn. Breng de jus aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.