RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Kapucijners met shoarma en abrikozen

Recepten en zo: Kapucijners met shoarma en abrikozen
Een snel en makkelijk recept met Hollandse kapucijners. Lekkere combinatie van zoet en kruidig.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Van: Paul
  • kCal: 685
  • Aantal personen: 2 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  25 gram boter,
  •  200 gram shoarmavlees,
  •  1 ui(en),
  •  5 stengels bleekselderij,
  •  1 pot kapucijners, uitlekgewicht 720 gram
  •  1 theelepel bouillonpoeder,
  •  6 halve abrikozen, uit pot
  •   zout,
  •   peper,


Bereiding
  1. Verhit in een braadpan de boter. Bak het shoarmavlees in 5 minuten rondom bruin.
  2. Pel en snipper intussen de ui.
  3. Verwijder met een dunschiller de harde nerven verwijderen uit de bleekselderij en snijd de stengels in stukjes.
  4. Schep de ui en bleekselderij door de shoarma en bak ongeveer 2 minuten mee.
  5. Schep de kapucijners, een halve liter water en bouillonpoeder erdoor.
  6. Laat als in 5 minuten door en door heet worden, af en toe roeren.
  7. Snijd de abrikozen in vieren en schep door de kapucijners en verwarm even mee.
  8. Breng op smaak met zout en peper.

Tips
  • Serveren met een volkorenbolletje.